Ζάεφ: Θα αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων – Και κεντρικής λεωφόρου

0
6

Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός, ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε μία κίνηση «καλής πίστης», όπως τη χαρακτήρισε, από πλευράς της ΠΓΔΜ.

 

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε, στις κοινές δηλώσεις με τον Ελληνα ομόλογό του, ότι η χώρα του θα αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου «Μ. Αλέξανδρος» των Σκοπίων, όπως και κεντρικής λεωφόρου.

Ο Ζάεφ δήλωσε ότι αυτό το κάνει η κυβέρνησή του για να δείξει ότι είναι δεσμευμένη στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αλλά και γιατί «δεν έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος του γείτονά μας».

Το νέο όνομα του αεροδρομίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στο AFP. Παράλληλα, ο Ζάεφ ανέφερε ότι ο αυτοκινητόδρομος «Μ. Αλέξανδρος», που καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, θα μετονομαστεί σε «Λεωφόρο Φιλίας».

Στις δηλώσεις του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι «Είμαστε σε μια στιγμή που μπορούμε να κατακτήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας και να δημιουργήσουμε μια γειτονιά ευημερούσα σε όλα τα Βαλκάνια», ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε «Εμείς, ως πρωθυπουργοί, έχουμε το πολιτικό όραμα, το αίσθημα ευθύνης και το κουράγιο να βρούμε λύση σε ένα τόσο μακροχρόνιο πρόβλημα. Ηρθε η στιγμή να βρούμε μια λύση που είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία μας προς την ΕΕ».

Η τελική λύση, υπογράμμισε ο Ζόραν Ζάεφ, πρέπει να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές. «Πρέπει να φροντίσουμε τα συμφέροντα και των δύο. Η λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη την εθνική αξιοπρέπεια των λαών μας».

Πηγή: Ζάεφ: Θα αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου των Σκοπίων -Και κεντρικής λεωφόρου | iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας