15.5 C
Drama
Τρίτη, Μάιος 21, 2019

Αρχική Άνδρας Το λίφτινγκ όρχeων είναι η νέα τρελή μόδα και οι άντρες τρέχουν...

Το λίφτινγκ όρχeων είναι η νέα τρελή μόδα και οι άντρες τρέχουν να «σιδερώσουν» τους όρχeις τους

- Διαφήμιση -

Το 2008 όταν ο γνωστός 56χρονος ηθοποιός George Clooney αστειευόμενος σε μια συνέντευξη του δήλωσε ότι αντί για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια του προτιμά να ασχοληθεί με την χαλάρωση του δέρματος επάνω από τους όρχeις του καθιερώνοντας τον όρο «balls ironing», δημιούργησε για μια νέα φρενίτιδα στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής με έδρα το Χόλιγουντ.

Το «οσxεο-σιδέρωμα» ή επιστημονικά τεκμηριωμένο «λίφτινγκ όσxεου» είναι μια χειρουργική διαδικασία που στο παρελθόν γινόταν κυρίως για λόγους αποκατάστασης του όσxεου (δέρμα επάνω από τους όρχeις) μετά από τραυματισμό ή καρκίνο ή υδροκήλη, αλλά τώρα πια εκτελείται για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Ουσιαστικά αποτελεί μια πλαστική επέμβαση κατά την οποία το περίσσειο δέρμα αφαιρείται από το όσxεο και ανασηκώνονται οι κρεμασμένοι όρχeις που έχουν πέσει θύμα της βαρύτητας μέσα στα χρόνια.

Η βαρύτητα είναι αμείλικτη και συνεχίζει να θυμίζει στους άνδρες ότι οι όρχeις τους αρχίζουν την σωματική τους κατάβαση στην εφηβεία, ένα ταξίδι προς τον νότο που συνεχίζεται καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους καθώς το κολλαγόνο αποδυναμώνεται και το δέρμα χάνει έτσι την φυσική του ελαστικότητα.

Αυτή η χαλαρότητα του δέρματος των όρχeων μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε έναν άνδρα κατά την διάρκεια ποδηλασίας και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και κατά την ένδυσή του -ο χαλαρός σάκος μπορεί να πιαστεί με τα εσώρουχα, ειδικά με τα άνετα μποξεράκια.

Η παραγωγή σπέpματος δεν επηρεάζεται από την διαδικασία αφού αφαιρείται μόνο η περίσσεια του δέρματος ώστε να επιστρέψουν οι όρχeις σε υψηλότερη θέση αλλά συνεχίζουν να είναι μακριά από το σώμα ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία για την σπεpματογένεση.

Είναι μια επέμβαση που επιλέγει ο άνδρας κυρίως για την άνοδο της αυτοπεποίθησής του λόγω της νεανικής όψη του όσxεου που επιτυγχάνεται ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει την σeξουαλική ζωή του με τις γυναίκες.

Ως επέμβαση είναι απλή, ελάχιστα επεμβατική όμως απαιτεί εμπειρία και λεπτούς χειρισμούς για όσο το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Διαρκεί περίπου μια ώρα, δεν χρειάζεται νοσηλεία και ο ενδιαφερόμενος επιστρέφει κανονικά στην δουλειά του την επόμενη ημέρα.

Υπάρχει η αίσθηση του σφιξίματος της επόμενες ημέρες χωρίς να νιώθει όμως άβολα ενώ μπορεί μια εβδομάδα αργότερα να συνεχίσει τις αθλητικές του δραστηριότητες, αποφεύγοντας όμως την έντονη  σeξουαλική δραστηριότητα.

Όπως φαίνεται τελευταία και οι Έλληνες ασχολούνται πια σημαντικά με την εμφάνισή τους. Οι ενδιαφέρομενοι που υποβάλλονται σε θεραπείες αισθητικής δερματολογίας (botox, μεσοθεραπεία, peelings, laser αποτρίχωσης) έχουν αυξηθεί από 2 σε 4 στους 10 που επισκέπτονται τα ιατρεία.

Και παρόλο που αποτελεί επέμβαση ταμπού στη χώρα μας, όλο και περισσότεροι άνδρες ηλικίας 45-55 ετών δείχνουν ενδιαφέρον και ρωτούν για την επέμβαση αυτή που θα βελτιώσει την εμφάνισή τους και την αυτοπεποίθησή τους κάτω από την ζώνη τους.

Top 10