Ταξίδια μια σπουδαία εμπειρία για έναν άνθρωπο…

0
13

Τα ταξίδια είναι ένα παράθυρο σε έναν νέο κόσμο, ένα άνοιγμα στο διαφορετικό και το άγνωστο. Είναι μία από τις ωραιότερες εμπειρίες στη ζωή ενός ανθρώπου, η εξερεύνηση ενός καινούργιου κόσμου και η αλληλεπίδραση με διαφορετικούς ανθρώπους και πολιτισμούς.

Τα ταξίδια δεν είναι απλώς μία διακοπή από την δύσκολη καθημερινότητα και μία ευκαιρία για χαλάρωση και ξεκούραση. Είναι η αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας, η εξερεύνηση σε έναν πολιτισμό διαφορετικό από το δικό μας και η συνειδητοποίηση ότι ,τελικά, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ένα ταξίδι σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις έναν καινούργιο κόσμο, να έρθεις επαφή με ανθρώπους διαφορετικής αντίληψης και κουλτούρας από τη δική σου και μέσα από αυτή τη ζύμωση να κρατήσεις τα χρήσιμα διδάγματα και να αφήσεις πίσω σου το οτιδήποτε λανθασμένο. Βλέπεις λανθασμένες αντιλήψεις , απόψεις που υιοθετούν διάφοροι πολιτισμοί σε σημαντικά προβλήματα της ανθρωπότητας , πεποιθήσεις που πιστεύονται από εκατομμύρια ανθρώπους και τότε διαπιστώνεις μία σπουδαία αλήθεια: ότι όλοι οι άνθρωποι ,παρά τις όποιες διαφορές, μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά ,κρατώντας τη σημαία της προόδου, πετώντας αντιλήψεις που στέκονται τροχοπέδη στην εξέλιξη του κόσμου και προσβάλλουν το ανθρώπινο πρόσωπο.

Ποια είναι η θέση διαφορετικών πολιτισμών απέναντι στα δικαιώματα της γυναίκας, την πολιτική, ποια είναι η επιρροή των μεγάλων θρησκευμάτων του κόσμου στη διαμόρφωση ενός πολιτισμού; Μέσω των ταξιδιών , οι άνθρωποι μπορούν να έρθουν σε επαφή με αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα και μέσω αυτής της αναζήτησης, διαμορφώνουν και εκείνη μία δική τους αντίληψη και προσωπικότητα.

Τα ταξίδια είναι μία πολύτιμη εμπειρία από την οποία κάποιος μπορεί να αποκομίσει πολύτιμα και σημαντικά διδάγματα ζωής. Αν και στην εποχή μας είναι μία αρκετά δαπανηρή ενέργεια, αξίζει κάποιος έστω και για μία φορά να το τολμήσει. Μία εξίσου εξαιρετική εμπειρία είναι και το να επιχειρήσει κάποιος να ταξιδέψει μία φορά μόνος του. Είναι μία συνήθεια όχι και τόσο συνήθης στον Δυτικό κόσμο, αλλά μία εμπειρία πρωτόγνωρη που θα δώσει την ευκαιρία στον άνθρωπο να μελετήσει το διαφορετικό με ελευθερία και χωρίς πίεση από εξωτερικούς παράγοντες.

Τα ταξίδια εκτός από τα οφέλη που προσφέρουν στην ψυχολογία και την ανανέωση των ανθρώπων , μας καλλιεργούν και διευρύνουν τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Αξίζει κάποιος να επενδύσει χρόνο και χρήματα σε αυτά!

Γράφει η

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από τη Συντάκτρια εδώ

Ακολουθήστε μας στο facebook: