Πρέπει να αισθάνεσαι υπερήφανος…

0
7

Όχι, δεν μπορώ να είμαι υπερήφανη αν έχω μπλε μάτια, αν είμαι ψηλή ή κοντή ή αν έχω ωραία μαλλιά. Μπορώ να είμαι χαρούμενη, αλλά όχι υπερήφανη. Δε θα έλεγα πχ, ότι είμαι υπερήφανη αν έχω κληρονομική προδιάθεση για κάποια πάθηση.

Για εμένα, πρέπει να αισθάνεσαι υπερήφανος όταν αποκτάς κάτι με τον κόπο σου, όταν κερδίζεις κάτι με την αξία σου και όχι για κάτι που σου προκύπτει από το τυχαίο γεγονός της γέννησης. Υπερηφάνεια δεν μπορώ να αισθάνομαι για τον αθλητή που έφερε στη χώρα μου ένα χρυσό μετάλλιο, μπορώ μόνο να είμαι απλά χαρούμενη. Αλλά όχι υπερήφανη, διότι δεν αθλήθηκα ποτέ τον αθλητή, δεν ίδρωσα και δεν κόπιασα ποτέ μαζί του.

Υπερήφανη είμαι όταν διαβάσω και περάσω στο πανεπιστήμιο, όταν μελετήσω και πάρω ένα πτυχίο σε μία ειδικότητα, όταν εργαστώ και βγάλω χρήματα ή όταν καταφέρω να εκδώσω κάποιο βιβλίο μου. Να είμαι υπερήφανη επειδή απλώς γεννήθηκα με μπλε μάτια;

Να είσαι υπερήφανος για τον αγώνα σου μέσα στη ζωή και για τα πράγματα για τα οποία έχεις κοπιάσει και αγωνιστεί. Για οτιδήποτε άλλο, είναι τελείως μάταιο.

Γράφει η

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από τη Συντάκτρια εδώ

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας