« ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ » Με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον Ελληνικό Βυζαντινό Χορό «ΟΙ ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ»

0
14

« ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ »

Με τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τον Ελληνικό Βυζαντινό Χορό «ΟΙ ΔΟΜΕΣΤΙΚΟΙ»

– Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, Ιερός Ναός Παναγίας, Κυριακή 11.3.2018, ώρα 6:30 μμ

– Θεσσαλονίκη, Ιερός Καθεδρικός Ναός της του Θεού Σοφίας, Κυριακή 18.3.2018, ώρα 7μμ. Αφήγηση Μελίνα Μποτέλλη, μονωδίες ο Άρχων Πρωτοψάλτης Χαρίλαος Ταλιαδώρος)

– Δράμα, Δημοτικό Ωδείο, Κυριακή 25.3.2018, ώρα 7:30μμ. Αφήγηση Μελίνα Μποτέλλη.

Μια συναυλία πλημμυρισμένη από τα ηχοχρώματα της καθ΄ημάς Ανατολής παραδομένη στη μυσταγωγία της Μεγάλης Εβδομάδος, με τον τίτλο «Πάσχα το Ελληνικόν» θα παρουσιάσει μέσα στο μήνα Μάρτιο ο Άρχων Πρωτοψάλτης Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ με τους μαθητές και συνεργάτες του, μέλη του Ελληνικού Βυζαντινού Χορού «Οι Δομέστικοι».

Τα αγαπημένα τροπάρια «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται», «Τον Νυμφώνα Σου βλέπω», το λαοφιλές Τροπάριο της Κασσιανής και τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής είναι μερικές μόνο από τις μελωδίες που θα ακουστούν στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 11 Μαρτίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, όπου τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, ο Δήμος Αριστοτέλη και η Ενορία με την Τοπική Κοινότητα των Νέων Ρόδων.

Τη σκυτάλη θα πάρει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης την Κυριακή 18 Μαρτίου στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της του Θεού Σοφίας. Τιμητική θα είναι η συμμετοχή του κορυφαίου αειθαλούς Άρχοντος Πρωτοψάλτου Χαριλάου Ταλιαδώρου, με επιλεγμένες μονωδίες μεταξύ των οποίων και το περίφημο «Εξέδυσάν με» της Μεγάλης Πέμπτης. Ο Μεγάλος Δάσκαλος, που είναι και ο Δάσκαλος του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, κοσμεί το Αναλόγιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας από το 1952! Μοναδική θα είναι η παρουσία της ανεπανάληπτης Μελίνας Μποτέλλη, που με όχημα την ξεχωριστή και βελούδινη χροιά της φωνής της, θα αναγνώσει Ψαλμούς του προφητάνακτος Δαβίδ και θα αφηγηθεί το περίφημο μοιρολόι της Παναγιάς αλλά και αποσπάσματα από Ιερά Ευαγγέλια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας