Θωμάς Μαργαρίτης: ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ – ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ «Κανένας διορισμός στις φυλακές Νικηφόρου από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ»

0
11

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ – ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ

Κανένας διορισμός στις φυλακές Νικηφόρου από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ

Του Θωμά Μαργαρίτη, δικηγόρου, πρώην Δημάρχου Δράμας, τέως Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας και νυν Προέδρου του «Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ν. Δράμας» με την επωνυμία «Δραμινή φλόγα».

Στις 20-12-2017 ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, απάντησε σε ερώτηση της Βουλευτού κ. Κεφαλίδου (αριθμ.847/74/1-11-2017) για το τελικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των φυλακών Νικηφόρου και την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ ώστε επιτέλους να λειτουργήσουν.

Ο Υπουργός είπε ότι εκδόθηκε το 153/17 (Α΄198/21-12-2017) Προεδρικό διάταγμα ίδρυσης των φυλακών τον Οκτώβριο του 2017 (15 ολόκληρα χρόνια από την θεμελίωσή τους!!!) που ήταν απαραίτητο για την λειτουργία τους

Παραδέχθηκε ότι «κατά την διάρκεια αυτοψίας διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κτισθεί καθόλου το κτίριο επιμόρφωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης που προβλεπόταν και μάλιστα είχε δημοπρατηθεί και ανατεθεί σε εργολάβο» και ότι «ζητήθηκε από την ΚΤΥΠ Α.Ε. που κατασκευάζει τις φυλακές να ετοιμάσει χώρο οικογενειακής επικοινωνίας-συνάντησης κρατουμένων, χώρο παιδικού επισκεπτηρίου κρατουμένων και χώρο τηλεδιάσκεψης κρατουμένων. Επίσης επεσήμανε ότι «εκκρεμούν και τα θέματα της υδροδότησης, της ηλεκτροδότησης, καθώς και της προμήθειας του εξοπλισμού του καταστήματος», παραδεχόμενος ότι «από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι οι εγκαταστάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί …….» και ότι «η εποπτεύουσα κρατική εταιρία ΚΤΥΠ Α.Ε. δεν έχει παραλάβει το έργο ώστε να το παραδώσει με την σειρά του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Ο κ. Κοντονής στην ίδια απάντηση άφησε ελπίδες ολοκλήρωσης των εργασιών αλλά και της λειτουργίας των φυλακών με την πρόσληψη παράλληλα του απαιτούμενου αριθμού σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον φετινό (2018) διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα αναγράφει: «Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Καταστήματος Κράτησης ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΣΕΠ το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 600 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ……ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ»

Δήλωσε δηλαδή καθαρά ότι από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα εξαγγελθεί φέτος θα προσληφθούν οι υπάλληλοι των φυλακών Νικηφόρου.

Ταυτισμένος απόλυτα με τις δηλώσεις του κ. Κοντονή εμφανίστηκε και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιανίδης που σε δηλώσεις του τον Δεκέμβριο του 2017 εξήγγειλε ότι: «Αρχές του 2019 με την παράδοση του κτιρίου και τη πρόσληψη των εργαζομένων θα μπορούν να ξεκινήσουν οι φυλακές. Τόνισε μάλιστα ότι: «Τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή του κτιρίου με ορίζοντα παράδοσης αρχές του 2019. Ταυτόχρονα μέσα στο 2018 θα τρέξει ο ΑΣΕΠ, ο διαγωνισμός δηλαδή που θα προκηρύξει το Υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στο 2018, ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ».

Σαφέστατος και ο κ. Καραγιαννίδης. Εντός του 2018 θα ολοκληρωθούν τα έργα, θα γίνει και η πρόσληψη των υπαλλήλων μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2018, στον οποίο περιλαμβάνονται και οι θέσεις των εργαζομένων στις φυλακές του Νικηφόρου.

Μετά από όλα αυτά ΝΕΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ.

ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Ο κ. Κοντονής που άλλα έγγραφα και προφορικά υποσχέθηκε με απαντήσεις του στη Βουλή για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και την πρόσληψη των υπαλλήλων στις φυλακές Νικηφόρου, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ απάντησε έγγραφα σε ερώτηση της Βουλευτού Σερρών κ. Αραμπατζή που επισυνάπτω (αριθμ. Πρωτ.935/9-2-2018).

Συγκεκριμένα αναγράφει: «Τέλος, με το π.δ. 153/2017 (Α΄198/21-12-2017) ιδρύθηκε στο Δήμο Παρανεστίου ……… το Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η διάρθρωση και οι αρμοδιότητές του καθορίζονται στο εν λόγω προεδρικό διάταγμα και θα ακολουθήσει η διαδικασία σύστασης θέσεων και στελέχωση αυτών. Η δυνατότητα στελέχωσης μέσω της προαναφερθείσας προκήρυξης, δεν ήταν εφικτή ……… Η λειτουργία του εν λόγω Καταστήματος θα ξεκινήσει μόλις οι εγκαταστάσεις που υπολείπονται ολοκληρωθούν και το Υπουργείο μας παραλάβει το Κατάστημα Κράτησης από την εποπτεύουσα κρατική εταιρία ΚΤΥΠ ΑΕ …….. και η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει παραλάβει το συγκεκριμένο έργο»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Μας λένε με λίγα λόγια «ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ, ΑΝ ΠΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ …… «ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» (κατασκευάζεται 16 ολόκληρα χρόνια), ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Δηλαδή στην «καπνοπούληση» ή στο «αγελαδοκούρεμα», όπως σκωπτικά έλεγε παλιά ο σοφός λαός μας, για κάτι που είτε δεν θα γίνονταν είτε θα αργούσε απελπιστικά.

Αμείλικτα επομένως είναι τα ερωτήματα:

1) Αφού ο φετινός διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ δεν προέβλεπε έστω και μία πρόσληψη για τις φυλακές Νικηφόρου, γιατί τις εξάγγειλαν;

2) Τι θα πούν τώρα στους άνεργους συμπολίτες μας στους οποίους δημιούργησαν ψεύτικες ελπίδες διορισμού στο δημόσιο;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας