Οι άνθρωποι δεν είναι δεδομένοι!

0
71

Το μεγαλύτερο λάθος των ανθρώπων είναι πως θεωρούν τους άλλους δεδομένους.

Θεωρούν αυτονόητη την αγάπη, το ενδιαφέρον ακόμα και την ανεξάντλητη υπομονή που πρέπει να τους δείχνουμε. Ώσπου ξαφνικά, προσγειώνονται απότομα όταν μας χάσουν, όταν ψάχνουν για εμάς και δε μας βρίσκουν πουθενά. Και τότε, αρχίζουν να εκτιμούν αυτό που έπαιρναν από εμάς, διαπιστώνουν το πραγματικό του μεγαλείο και αξία. Γιατί όμως;

Γιατί πρέπει η αξία ενός πράγματος, ενός ανθρώπου, μίας κατάστασης να γίνεται αντιληπτή τις περισσότερες φορές όταν δεν υπάρχει πια; Γιατί πρέπει να βλέπουμε την ομορφιά των στιγμών όταν αυτές γίνουν πια μία ανάμνηση; Πόσο άδικο και λάθος όλο αυτό!

Οι άνθρωποι δεν είναι δεδομένοι, ούτε υπόχρεοι να σου δίνουν το χρόνο και την αγάπη τους. Ακόμα και αυτοί που είναι πάντοτε στο πλευρό σου και ξεχνάνε τα λάθη και τις παραλείψεις σου, κάνουν εκπτώσεις στον εαυτό τους και ανέχονται και εκείνοι πράγματα που τους έχουν πληγώσει από εσένα. Μην τους στερείς τη γλυκιά σου κουβέντα και το χαμόγελο. Μην τους πληγώνεις διαρκώς, είναι λίγοι οι άνθρωποι που μας αγαπούν στη ζωή αυτή.

Μην αφήνεις στο αύριο τα πάντα, δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει. Μην αφήσεις το θάνατο, βιολογικό ή κοινωνικό, να σε ξυπνήσει και να σε κάνεις να μετανιώσεις για τον άσχημο τρόπο σου.

Οι άνθρωποι δεν είναι δεδομένοι. Αγάπησέ τους, εκτίμησέ τους σήμερα!

Γράφει η

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από τη Συντάκτρια εδώ

Ακολουθήστε μας στο facebook: