Ο Δραμινός ΣΕΦ Ιωαννίδης Στέλιος στην 4η Θρακο-Μακεδονική SYNERGIA

0
15

Ο Στέλιος Ιωαννίδης, κατάγεται από το Καλαμπάκι Δράμας.

Είναι ο άνθρωπος, που με το γαστρονομικό του ταλέντο, τοποθέτησε την ελληνική γαστρονομία με μεγάλες αξιώσεις στον παγκόσμιο χάρτη, δημιουργώντας μια παραλλαγή του ιταλικού tiramisu με κουμ-κουατ Κέρκυρας αντί για espresso ενώ δικής του έμπνευσης είναι και παραλλαγή κρέμας που δημιούργησε με βάση το στραγγιστό γιαούρτι.

Είναι ο Chef που μάγεψε τους λάτρεις της Ελληνικής Δημιουργικής Κουζίνας στις Βρυξέλλες και στο Λονδίνο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η SYNERGIA

Στόχος της Θρακο – Μακεδονικήs SYNERGIA, είναι η συνάντηση και η Συνέργεια (SYNERGIA), η κοινή στόχευση των παραγωγών του διατροφικού τομέα, των μεταποιημένων προϊόντων μας, καθώς και του τομέα των υπηρεσιών (ξενοδοχεία, εστίαση, αναψυχή) να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα και να κάνουν χρήση τοπικών υπηρεσιών, ώστε να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., οι ιδιαίτερες γεύσεις και να εμφανίζονται διακριτά στην επαγγελματική κουζίνα της περιοχής, κατά την τουριστική περίοδο και κυρίως, να αυξηθεί η εσωτερική της Περιφέρειας κατανάλωση και απασχόληση. Επιδίωξη επιπλέον, είναι να γνωριστούν μεταξύ τους οι παραγωγικοί τομείς, τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και οι υπηρεσίες, να κερδίσουν αθροιστικά, να συνδιαμορφώσουν, αλλά και να γίνουν πρεσβευτές της Θρακο – Μακεδονικής κουζίνας απολαμβάνοντας εξαιρετικά τοπικά φαγητά και εδέσματα.

Απώτερος στόχος της Θρακο – Μακεδονικήs SYNERGIA, είναι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, αγροτικών – κτηνοτροφικών και μεταποιημένων (κυρίως τροφίμων και ποτών) με σκοπό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

ΣΤΗΝ 4Η ΘΡΑΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ SYNERGIA ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ:

Παρουσίαση – έκθεση τοπικά παραγόμενων προϊόντων (όχι εμπορευόμενων και αντιπροσωπευόμενων)
Ημερίδα ανταλλαγής απόψεων θεμελίωσης της ενδοπεριφερειακής επαγγελματικής συνεργασίας και παραγωγής δικτυώσεων.
Παρουσίαση της τοπικής περιφερειακής κουζίνας.
Έκθεση φωτογραφίας παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων διατροφικού τομέα καθώς και παραδοσιακών οικιακών σκευών και εργαλείων.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της synergia θα πραγματοποιούνται προγραμματισμένες Business to Business (Β2Β) συναντήσεις παραγωγών με επιχειρήσεις και φορείς.

Πληροφορίες από pedramas.eu

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας