Κομοτηνή: Εγκατέλειψαν 9χρονο παιδί – Δεν γύρισε γιατί δεν είχε μαζέψει τα χρήματα που του ζήτησαν!

0
99

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στην Κομοτηνή.

Μόνο του να περιπλανιέται στην Κομοτηνή, βρέθηκε ένα 9χρονο παιδί τις νυχτερινές ώρες Τετάρτης προς Πέμπτης, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το περιστατικό κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές ένας πολίτης, ο οποίος είδε το παιδί, και άμεσα η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη των δύο γονιών.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας, είδε το 9χρονο αγοράκι μόνο του, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, στην παιδική χαρά της πλατείας.

Όπως λέει ο ίδιος ήταν εμφανώς καταβεβλημένο και ταλαιπωρημένο.

Κομοτηνή: Γιατί δεν γύρισε ποτέ σπίτι του

Όπως γράφει ο xronos.gr, το ίδιο το παιδί φοβόταν να γυρίσει σπίτι του γιατί κατά την μαρτυρία, αν δεν συγκέντρωνε αρκετά χρήματα από επαιτεία, στο σπίτι τον περίμενε ξύλο από τον σύντροφο της μητέρας του, ο οποίος σε κανένα επίσημο έγγραφο δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ως νόμιμος πατέρας.

Ο ίδιος φαίνεται πως συστηματικά κακοποιούσε το ανήλικο με μεταλλικό εξάρτημα σόμπας, αν δεν συγκέντρωσε αρκετά χρήματα.

Ο μικρός μάλιστα όχι μόνο δεν ήθελε να ζητιανεύει, αλλά είχε ζητήσει πολλές φορές από την μητέρα και τον σύντροφό της να τον στείλουν στο σχολείο αλλά εκείνοι δεν του το επέτρεπαν και έτσι στα εννιά του πλέον δεν έχει μπει ποτέ σε σχολική αίθουσα.

Το ιστορικό της οικογένειας

Σύμφωνα πάντα με το  xronos.gr η οικογένεια είναι πολυμελής (με εννιά παιδιά) Ρομά, από το Δροσερό Ξάνθης και ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται από πόλη σε πόλη.

Από το 2010 κιόλας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες Ξάνθης, έχουν υπάρξει εκθέσεις ακαταλληλότητας του περιβάλλοντος στο οποίο και μεγαλώνουν τα παιδιά, όπως και καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της μητέρας.

Μητέρα και σύντροφος έχουν άλλωστε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές Ξάνθης και Καβάλας, τώρα και της Ροδόπης.

Απομακρύνθηκαν από την οικογένεια τα δύο αδέλφια

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών πλέον συνεχίζει την επισταμένη έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν τα παιδιά της οικογένειας και να απομακρυνθούν από το νοσηρό αυτό οικογενειακό περιβάλλον.

Ύστερα από την απομάκρυνση του 9χρονου και ο 5χρονος αδερφός του απομακρύνθηκε από την οικογένεια, ενώ γίνεται κι έρευνα για τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία φαίνεται πως έχουν κρύψει η μητέρα και ο σύντροφος είτε σε συγγενείς είτε σε γνωστούς.

Ακολουθήστε μας στο facebook: