Φροντιστήριο Σαραφίδης: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Σάββατο 24/2

0
13

Πρόσκληση προς τους Καθηγητές, τους Μαθητές & τους Γονείς των Γυμνασίων και Λυκείων Δράμας

 

Αγαπητοί Καθηγητές, Γονείς και Μαθητές,

Οι αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν και τη φετινή χρονιά, δημιουργούν έντονους προβληματισμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στους γονείς και τους μαθητές. Δέσμευση αλλά και προτεραιότητά μας πέρα από το διδακτικό μας έργο, είναι να προσπαθούμε διαρκώς να είμαστε δίπλα στις ανησυχίες και τις ανάγκες σας για πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, τόσο σε θέματα που αφορούν το Εξεταστικό Σύστημα όσο και στο γενικότερο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σωστής επιλογής σπουδών. Για το λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε με την κορυφαία, στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, σας προσκαλούμε στην ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα της ομότιτλης σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο Δρ Κότιος θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις νέες αλλαγές και όλες τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα επιστημονικά πεδία, με πλήρη αναφορά στη νέα κατανομή των τμημάτων. Επιπλέον, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες της επιστημονικής ομάδας της EMPLOY, οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλυθούν όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β’ τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου σε θέματα όπως:

• Τα τμήματα του μηχανογραφικού και οι προοπτικές των αποφοίτων
• Η σημερινή αγορά εργασίας και οι δυσκολίες στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος
• Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομική Ακαδημία, Πυροσβεστική Ακαδημία, Εμπορικό Ναυτικό
• Νέο Λύκειο και Νέο Εξεταστικό Σύστημα
• Επιλογή νέων ομάδων προσανατολισμού και νέων επιστημονικών πεδίων
• Νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας
• Εγκυκλίους που αφορούν υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων (μετεγγραφές, αθλητές, σοβαρές παθήσεις, κτλ)
• Το δεύτερο μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια της Κύπρου
• Νέες τάσεις στην αγορά εργασίας
• Επαγγέλματα του μέλλοντος, καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις

Τέλος ο Σύμβουλος θα απαντήσει στις δικές σας ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σας αναφορικά με τις Πανελλήνιες, τις σχολές και τα επαγγέλματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 24 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας στις 18.00 μ.μ. Θεωρούμε πως η παρουσία σας σε μια τέτοια ομιλία κρίνεται απαραίτητη και θα περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε.

Με εκτίμηση,
Ηλίας Σαραφίδης

 

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας