Η Δημοτική Αστυνομία Δράμας θα υλοποιήσει το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής

0
14

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι φέτος η υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας Δράμας θα υλοποιήσει το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής τόσο στις τελευταίες τάξεις των δημοτικών, όσο και στις τελευταίες τάξεις των γυμνασίων και λυκείων με ειδικά διαμορφωμένο υλικό για κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.

Η ενημέρωση θα γίνει στο κεντρικό αμφιθέατρο του Ωδείου παρουσιάζοντας θεματικές ενότητες με κανόνες που αφορούν τους οδηγούς, αλλά και τους πεζούς

Ο λόγος αυτής της προσπάθειας είναι η πεισματική άρνηση των Ελλήνων οδηγών να αλλάξουν την κυκλοφοριακή τους συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να προκαλούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Δυστυχώς έχουμε απαξιώσει το βασικό στοιχείο της ζωής που είναι η υγεία, καθώς έχουμε ιεραρχήσει πολύ χαμηλά το θέμα ασφάλεια.

Θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα μας συμβεί ποτέ τίποτα θέτοντας τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους σε μεγάλο κίνδυνο.

Αυτό που παρατηρείται είναι ότι θέλουμε πάντα ο νόμος να ισχύει για τους άλλους, αλλά όχι για εμάς.

Ακόμα και μία ορθή συμπεριφορά τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται για να αποφύγουμε κάποιο πρόστιμο και όχι για να προστατεύσουμε το πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία.

Καθημερινά, σύμφωνα με στατιστικά που δημοσιεύονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, χάνονται κατά μέσο όρο τέσσερα άτομα τη μέρα.

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι λίγα δέκατα του δευτερολέπτου είναι ικανά για να αλλάξουν ριζικά τη ζωή μας – λίγα δευτερόλεπτα που μπορούν να μας καθηλώσουν σε μία αναπηρική καρέκλα.

Το μόνο σίγουρο σε αυτές τις δυσάρεστες περιπτώσεις είναι ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω…

Το ατύχημα δεν έχει ούτε μέρα ούτε νύχτα, δεν κοιτάει αν είναι αργία ή Σαββατοκύριακο για να κάνει την εξαίρεση του..

Τα πάντα είναι απλά μία στιγμή…

Αν θέλουμε να μιλάμε για μείωση των τροχαίων θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στους δρόμους, διαφορετικά ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων θα αυξάνεται συνεχώς, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια καθημερινά να χάνονται άδικα ζωές και στην καλύτερη περίπτωση να προκαλούνται βλάβες που θα γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας..

Κλείνοντας θα δανειστούμε μία φράση την οποία υιοθετούμε στον απόλυτο βαθμό από τον Κύριο Ιαβέρη (έναν άνθρωπο ειδικό εδώ και πολλά χρόνια για τέτοια θέματα)……….

¨Ας αναλογιστεί ο καθένας πριν φύγει από το σπίτι του τις αγκαλιές που τον περιμένουν…. Αν δεν προσέξει θα τις χάσει….¨

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας