Δημήτρης Κυριαζίδης: Δημόσια Ενημέρωση – Άκυρο το Τμήμα Μεταγωγών στη Δράμα

0
6

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στην ερώτηση του Αν. Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης αναφορικά με το αίτημα των αστυνομικών που υπηρετούν στο Νομό μας, για τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων, εν’ όψει της λειτουργίας των φυλακών Νικηφόρου, αλλά και την πρόσληψη – στελέχωση με το αναγκαίο σωφρονιστικό προσωπικό για την λειτουργία των φυλακών, απάντησε μόνο ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος με εύσχημο τρόπο απέφυγε να δεσμευτεί για την δημιουργία του Τμήματος Μεταγωγών και Δικαστηρίων, προφανώς γνωρίζοντας κάτι περισσότερο, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να λειτουργήσουν οι φυλακές ως δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε συζήτηση στη Βουλή, ύστερα από σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή (Νοέμβριος 2017), όπου ανέφερε ότι «Η Κυβέρνηση όσον αφορά το ζήτημα αυτό έχει σε εξέλιξη διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που πολύ σωστά είπατε εσείς, κύριε συνάδελφε, ότι εντός του 2018 θα γίνουν προσλήψεις του προσωπικού και θα στελεχωθούν καλύτερα τα υφιστάμενα Καταστήματα Κράτησης, αλλά θα στελεχωθεί και με το απαραίτητο προσωπικό και το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης για το οποίο με ρωτάτε. Όμως, σήμερα έχουμε 2017. Αυτά προβλέπονται για το 2018. Θα είμαστε έτοιμοι και μέσα στο 2018 θα γίνουν και οι απαραίτητες τοποθετήσεις.» Αυτά άλλωστε διαβεβαίωνε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ (συνέντευξη 4/12/2017).

Προσφάτως απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Βουλευτή Ν.Δ. Σερρών κα. Φωτεινής Αραμπατζή για τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ακυρώνει τον εαυτό του, επισημαίνοντας και για τις φυλακές Νικηφόρου, ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν το τρέχον έτος και ότι «Η λειτουργία του εν λόγω Καταστήματος θα ξεκινήσει μόλις οι εγκαταστάσεις που υπολείπονται ολοκληρωθούν και το Υπουργείο μας παραλάβει το Κατάστημα Κράτησης από την εποπτεύουσα κρατική εταιρία ΚΤΥΠ Α.Ε., που

διαθέτει όλη τη σχετική τεχνογνωσία για τον έλεγχο αρτιότητας της κατασκευής, και η οποία -σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε- μέχρι σήμερα δεν έχει παραλάβει το συγκεκριμένο έργο.»

Κοντολογίς, έχουμε μπλέξει με πολιτικούς αυτοαπατεώνες. Να τους χαιρόμαστε και περαστικά μας. Ο,τι ακολουθεί για την οδική σύνδεση με την Εγνατία και βεβαίως για κάθε ζήτημα του Νομού, ανάλογα ακολουθεί και για τις φυλακές Νικηφόρου.

Επισυνάπτεται η σχετική απάντηση.

Ακολουθήστε μας στο facebook:

Αφήστε το σχόλιό σας