Γιατί κάποιοι άνθρωποι αποφεύγουν τη δέσμευση;

Παρατηρούμε έναν γενικότερο φόβο να κυριαρχεί γύρω από την δέσμευση, παρόλο που σχεδόν όλοι δηλώνουν πως αναζητούν απεγνωσμένα τον έρωτα και την βαθύτερη αγάπη! Σήμερα αρκετοί άνθρωποι είναι μόνοι, σε άλλους είναι επιλογή, σε άλλους όχι – τουλάχιστον όχι συνειδητά! Βγαίνεις έξω το βράδυ και βλέπεις χώρια τις ανδροπαρέες από τις γυναικοπαρέες και βέβαια με κύριο θέμα συζήτησης, το «γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες ή άνδρες» αντίστοιχα, που η συνάντησή μεταξύ τους θα αποφέρει καρπούς…

Περισσότερα

Eάν κλαίτε συχνά είστε ισχυρότεροι χαρακτήρες για τους εξής 6 λόγους

Στις δυτικές κοινωνίες της ταχύτητας, των εξοντωτικών ρυθμών και των κυνικών συμπεριφορών, τα δάκρυα «μεταφράζονται» ως ένδειξη ενός ανίσχυρου χαρακτήρα που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους… «κακούς» της αγέλης, δεν μπορεί να ηγηθεί, δεν είναι ικανός να επιβάλλει την τάξη. Μέγα λάθος. Σύμφωνα με νεότερες μελέτες και στοιχεία ψυχοθεραπευτών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού όσοι κλαίνε αυθόρμητα και συχνά, συνήθως, είναι προσωπικότητες απείρως πιο ισχυρές από τους υπόλοιπους που προτιμούν να κάνουν την καρδιά τους πέτρα, μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Δεν είναι…

Περισσότερα

Γιατί οι μοναχικοί είναι οι πιο ειλικρινείς και έξυπνοι άνθρωποι που θα συναντήσεις

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος προσπαθεί να δικτυωθεί, να διαμορφώσει σχέσεις και να κάνει φίλους, υπάρχουν και αυτοί που απλώς θέλουν να μείνουν με τον εαυτό τους. Οι μοναχικοί άνθρωποι δεν ενοχλούνται από την ανάγκη των άλλων να κοινωνικοποιηθούν και προσαρμόζονται στην ιδέα να γίνουν κοινωνικά όντα. Είναι απλώς ευτυχισμένοι με το να κοιτούν την δουλειά τους και να είναι μόνοι τους.

Περισσότερα

Για σένα που ίσως περνάς δύσκολα

Το καλοκαίρι έχει εδραιωθεί για τα καλά αυτήν την περίοδο στη χώρα μας. Ζωντανός ήλιος, ευχάριστη αύρα, χαρούμενοι άνθρωποι βρίσκονται παντού και συνεχώς γύρω μας. Όμως οι στιγμές, τα συναισθήματα, οι σκέψεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων, πολλές φορές δεν συμβαδίζουν. Δεν παύουν να υπάρχουν άνθρωποι που περνούν δύσκολες στιγμές και που ίσως αυτήν την εποχή ενδέχεται να περνούν τη δυσκολότερη φάση στη ζωή τους. Είναι αρκετά περίεργο τα πάντα γύρω σου να είναι ζωντανά και χαρούμενα (από τη φύση μέχρι τους ανθρώπους) κι εσύ απλά να μην νιώθεις έτσι.…

Περισσότερα

Εκείνες οι γυναίκες που ακόμη και στον πόνο ξέρουν να χαμογελούν.

Είναι και κάτι γυναίκες που μοιάζουν βγαλμένες από παλιά καρτ ποστάλ. Έχουν πάνω τους κάτι παλιακό, κάτι φερμένο από αλλοτινούς καιρούς. Παλιομοδίτισσες θα τις έλεγε κάποιος. Νεραϊδοπιασματα τις λέω εγώ.

Περισσότερα

Δε ζητώ τίποτα πια. Ξέρω όμως πολύ καλά τι θέλω.

Θέλω να μη ζητώ τίποτα και ο άλλος να μου τα δίνει όλα. Να έχει να μου δώσει. Να είναι γεμάτος από συναισθήματα, από γενναιοδωρία. Να είναι άνθρωπος με καρδιά ανοιχτή, πρόθυμος να πάρει, αλλά και να δώσει. Σε εμένα και από εμένα. Να θέλει να μοιραστεί μαζί μου τα κομμάτια του. Να μην τα ψάχνω και να μην τα ζητιανεύω. Να μη ζητώ κι αυτός να μου τα δίνει, απλόχερα – έτσι όπως τα λαμβάνει από εμένα.

Περισσότερα

Όσα λένε τα μάτια, δεν θα στα πει ποτέ το στόμα!

Αν σήμερα ερχόσουν και με ρωτούσες ποια αίσθηση μας θεωρώ την ισχυρότερη, θα σου ‘λεγα μονομιάς την όραση. Η μυρωδιά, η γεύση, η ακοή, ακόμα και η αφή είναι όλες σημαντικές όμως λείπει σε όλες κάτι. Τους λείπει η αμεσότητα. Και μόνο τα μάτια, λες και φτιάχτηκαν γι’ αυτό, έχουν βαλθεί να σχηματίζουν χρωστούμενους πόθους και λειψά πάθη σ’ ένα μόνο βλέμμα.

Περισσότερα

4 λόγοι για τους οποίους δεν έχεις σχέση… ενώ θέλεις!

Δύσκολη η μοναξιά ακόμα κι αν είσαι νέος. Διότι αν δεν έχεις τώρα ένα αγόρι να κάνεις σ∈ξ, εκδρομές και να περνάς καλά πότε θα το έχεις; Αυτά σκέφτεσαι και σε πιάνει απελπισία. Διότι εσύ θέλεις να κάνεις σχέση σαν τρελή, αλλά για κάποιο λόγο… δε συμβαίνει! 

Περισσότερα

Όσο περισσότερο λάμπεις, τόσο πιο πολύ θα σε πολεμούν!!!

Ο Ισπανός ψυχολόγος και ψυχίατρος Ενρίκε Ρόχας αναφέρει πως «όσοι νιώθουν ότι αποτελούν αντικείμενο του φθόνου συναδέλφων, συμμαθητών, γειτόνων, φίλων, ακόμα και συγγενών. Πρέπει να ξέρουν πως το πιο σημαντικό είναι να προφυλάσσονται, να μην εκτίθενται σε καταστάσεις που προκαλούν και οξύνουν αυτό το συναίσθημα».

Περισσότερα

Έρευνα έδειξε πως όσοι έχουν αδερφές είναι πιο ευτυχισμένοι στη ζωή τους

Τα Πανεπιστήμια De Montfont και Ulster πραγματοποίησαν μία έρευνα που αφορούσε 571 ανθρώπους ηλικίας 17 έως 24. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν είναι πως όσοι μεγάλωσαν με μία αδερφή ήταν περισσότερο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι στη ζωή τους.

Περισσότερα

Έχεις αδερφή; Είσαι πιο ευτυχισμένη και αισιόδοξη σύμφωνα με την επιστήμη

Τα αδέρφια είναι πράγματι το πιο υπέροχο δώρο που μπορεί να χαρίσει ένας γονιός στο παιδί του. Όπως έχει αποδειχθεί, οι άνθρωποι που μεγάλωσαν με αδέρφια στην οικογένειά τους, μεγαλώνοντας παρουσίασαν τάσεις μεγαλύτερης κοινωνικότητας και δεξιοτήτων επικοινωνίας, ενώ χαρακτηρίζονται ως άνθρωποι ιδιαιτέρως καλοσυνάτοι και πιο γενναιόδωροι σε σχέση με τα μοναχοπαίδια.

Περισσότερα

5 τρόποι για να λάμπετε από μέσα προς τα έξω

Όλοι έχουμε καλές και κακές μέρες. Συμβαίνει. Αλλά αν νιώθετε πως η αρνητικότητά σας έχει γίνει πλέον μόνιμη και έχει αρχίσει να επηρεάζει πραγματικά εσάς και τους γύρω σας, να ξέρετε πως δεν είναι αργά να αντιστρέψετε την κατάσταση. Καθημερινά επεξεργαζόμαστε από 30 μέχρι 60.000 σκέψεις. Αν η πλειοψηφία αυτών είναι αρνητικές, τότε μάλλον δεν αφήνετε τον εαυτό σας να λάμψει, όπως πρέπει. Αλλά αυτό που σκέφτεστε, αυτό είστε -και οι πράξεις σας καθημερινά παίζουν μεγάλο ρόλο στο να νιώθετε χαρούμενη. Δείτε πέντε απλούς τρόπους για να το καταφέρετε:

Περισσότερα

Γιατί θυμώνουμε συνέχεια & μάλιστα με το παραμικρό;

Μήπως αισθάνεστε πως θυμώνετε συνέχεια και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες αφορμές και πως δεν μπορείτε να ηρεμίσετε; Αισθάνεστε πως σας φταίνε όλα και ανάβετε σαν το φυτίλι με το παραμικρό;  Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό και πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε για να γίνετε πιο φιλικοί προς το διπλανό σας κι όχι βόμβα έτοιμη να εκραγεί;

Περισσότερα

Γιατί οι γυναίκες έχουμε περισσότερο άγχος; Και τι να κάνουμε γι αυτό;

Το άγχος είναι πρωταγωνιστής στη ζωή μας, αφού έχουμε καθημερινά έχουμε αρκετά θέματα για να ανησυχούμε, τόσο σημαντικά όσο και ασήμαντα.  Αν και οι κυριότερες πηγές άγχους είναι τα χρήματα και η δουλειά, ακόμη και ο χαλασμένος θερμοσίφωνας, είναι κάτι ακόμα το οποίο μας κάνει να ανησυχούμε. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να διαγνωστούν με γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, τα συμπτώματα της οποίας είναι υπερβολική ανησυχία για όλα.

Περισσότερα

Γιατί το να βρίζετε σας κάνει καλό

4 τρόποι που θα βελτιώσουν την ευεξία σας… βρίζοντας Η Emma Byrne, PhD, πιστεύει πως είναι κρίμα που οι βρισιές έχουν τόσο κακή φήμη. «Έχουμε μάθει να πιστεύουμε πως το να βρίζεις είναι παγκοσμίως κακό, αλλά δεν έχει πάντα να κάνει με το να είναι κανείς επιθετικός ή εξαιρετικά αρνητικός προς τους ανθρώπους.» είπε η προγραμματίστρια και συγγραφέας του βιβλίου Swearing Is Good For You.

Περισσότερα

11 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι έχετε ωριμάσει μέσα από δυσκολίες και όχι λόγω ηλικίας

Πολλοί πιστεύουν ότι η ωρίμανση και η σοφία έρχονται με την ηλικία, γεγονός που αληθεύει, αλλά δεν είναι κανόνας. Όταν ήμασταν παιδιά ακούγαμε συχνά τους μεγάλους να μας λένε: «θα το καταλάβεις, όταν μεγαλώσεις» . Μόνο όταν ανεξαρτητοποιηθείς και αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής μπορείς να καταλάβεις πόσο αληθινά είναι τα λόγια τους. Στην πραγματικότητα, έχουν περισσότερο να κάνουν με τις εμπειρίες παρά με τα χρόνια.

Περισσότερα

Η μελαγχολία του έρωτα…

Οι ημέρες μου έγιναν πια μία ατέρμονη νύχτα, το φως που κρατούσε την ψυχή μου φωτεινή έσβησε. Ήρθε εκείνη η ώρα, εκείνη η στιγμή που τόσο φοβόμουν. Η ώρα που η αγάπη που ήταν πιο δυνατή και από φωτιά, με έκαψε ολοσχερώς. Δεν υπάρχει πια αγάπη μέσα μου, μόνο πόνος και αναπάντητα γιατί.

Περισσότερα

Η δύναμη της αγκαλιάς

«Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 αγκαλιές την ημέρα για να συντηρηθούμε και 12 αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε» . Η αγκαλιά είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να δείξεις την αγάπη σου σε κάποιον χωρίς να του πεις ούτε μία κουβέντα.

Περισσότερα

Μια γυναίκα εξομολογείται

Κόσμος γύρω μου. Αδιάφορος, χαοτικός. Κανένας δε γνωρίζει το όνομά μου, τη διεύθυνσή μου, την ηλικία μου. Ούτε κι εγώ ξέρω τίποτα για εκείνους όμως. Και όμως, νοιώθω πως τους κουβαλάω όλους, όλος ο κόσμος είναι ένα βάρος στην πλάτη μου. Δεν ξέρω τι μας συμβαίνει, γιατί δε με αγκαλιάζεις πια.

Περισσότερα