ΦάμπριCα Cocktail & Espresso Bar: Whisk(e)y Guest/Tasting/Seminar – Alexander Sourbatis ~ 11-12/12

0
10

Η προ-Χριστουγέννων περίοδος στην ΦάμπριCα Cocktail & Espresso Bar, συνδυάζεται με κάλους φίλους και ωραία αποστάγματα. Πλαισιωμένα με την απόλυτη πηγή για άντληση γνώσεων και γευστικές δοκιμές.

 

Την Δευτέρα 11/12 (Guest Bartendending 21:30)
και την Τρίτη 12/12 (Whisk(e)y Seminar & Tasting 14:30)

..Ο εγκάρδιος φίλος Αλέξανδρος Σουρμπάτης, αυτός ο εξωτικός και απόλυτα ενημερωμένος Whiskey & Cocktail Lover θα μας μυήσει στον χώρο του whisk(e)y με υπογεγραμμένες συνταγές του (την Δευτέρα 11/12 πίσω από την μπάρα της ΦάμπριCα) αλλά και με ένα σεμινάριο γευσιγνωσίας σε πάνω από 15 ετικέτες Whisk(e)y σχεδόν όλων των εισαγωγικών εταιριών της αγοράς (και μη), την Τρίτη από νωρίς το μεσημέρι.

— Λίγα λόγια για τον Άλεξ:
Ο Αλέξανδρος βρίσκεται στο χώρο της εστίασης από το 2002.
Έχοντας περάσει απ όλα τα πόστα ενός μπαρ, το 2005 βρίσκεται ο ίδιος πίσω από τη μπάρα και ξεκινά ως επαγγελματίας πλέον.
Από τότε έως σήμερα και πριν μετακομίσει στην Κολωνία, εργάστηκε στα Χανιά, στην Αθήνα, έκανε ένα γρήγορο πέρασμα από Λονδίνο, Βερολίνο και τελικά κατέληξε στην πόλη που έχει αιχμαλωτίσει την καρδιά του τη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε κι εργαζόταν από το 2011.

Eγκατέλειψε τις σπουδές του στα μισά, για ν ακολουθήσει αυτό που τον είχε ήδη κερδίσει…το bartending. Υπήρξε σπουδαστής της Bar Academy και αρίστευσε στο τμήμα των Αποσταγμάτων της WSPC. Είναι ένας εκ των 3 Ελλήνων που έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα BAR 5 στην Νέα Υόρκη, το ανώτερο πρόγραμμα αποσταγμάτων στον κόσμο.

Διακρίθηκε κατέχοντας συχνά την πρώτη θέση, σε πολλούς εθνικούς διαγωνισμούς στη Γερμανία και Ελλάδα. Το αποκορύφωμα ήταν όταν το 2012, στο Havana Club Grand Prix 2012, κατέκτησε την πρώτη θέση και εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κούβα.

Το καλοκαίρι μετακόμισε πίσω στην Αθήνα κι εργάστηκε ως Head bartender στο Mary Pickford, στην ταράτσα του εστιατορίου Βαρούλκο με την ομάδα του Baba au Rum.

Πληροφορίες κρατήσεων/συμμετοχών:

FabriCa (ΦάμπριCα) Cocktail Bar
Καραϊσκάκη 11, ΣΤΟΑ Βασιλειάδη
Δράμα
τηλ. 2521550860

Ακολουθήστε μας στο facebook: