Πρόστιμο «μαμούθ» ύψους 4.34 δισ. ευρώ στην Google από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την Τετάρτη (18/7) ότι επέβαλε πρόστιμο «μαμούθ» που φτάνει τα 4.34 δισ. ευρώ στη Google για παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ. Η Επιτροπή τονίζει ότι από το 2011, η Google έχει επιβάλει παράνομους περιορισμούς σε κατασκευαστές συσκευών Android και φορείς εκμετάλλευσης δικτύων κινητών επικοινωνιών, με σκοπό να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της στη γενική διαδικτυακή αναζήτηση.

Περισσότερα

Μπορεί μία φατσούλα emoji να σώσει ανθρώπους σε περίπτωση σεισμού;

Διεθνής καμπάνια γεωεπιστημόνων για τη δημιουργία σωτήριου εικονίδιου    Το νόημα να στείλει κανείς μια ειδική «φατσούλα» (emoji) σε περίπτωση σεισμού ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει γεωεπιστήμονες.

Περισσότερα

Προσοχή: Νέοι κανόνες στη φορητότητα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

Νέοι κανόνες στην φορητότητα αριθμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ισχύουν πλέον και οι συνδρομητές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν επιλέγουν πάροχο.    Οι ρυθμίσεις που τίθενται σε εφαρμογή από την ΕΕΤΤ αποσκοπούν στο να επιλυθούν προβλήματα που είχαν εντοπισθεί στην προηγούμενη διαδικασία, όπως η αποστολή προσφορών στον συνδρομητή ακόμη και μετά την υλοποίηση της φορητότητας, με αποτέλεσμα ο συνδρομητής, σε περίπτωση που αποφάσιζε τελικά να παραμείνει στην υφιστάμενη εταιρία, λάμβανε λογαριασμό από δύο εταιρίες και επιβαρυνόταν με τέλη πρόωρης λήξης σύμβασης.

Περισσότερα

Λάθος του Facebook έβγαλε στη φόρα προσωπικά μηνύματα χρηστών

Επηρεάστηκαν 14 εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν το μέσο    Ένα λάθος σε λογισμικό ενδέχεται να κοινοποίησε σε όλους μηνύματα που ανήρτησαν 14 εκατομμύρια χρήστες του Facebook επί τέσσερις ημέρες τον Μάιο, ανακοίνωσε ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης. Εξαιτίας του προβλήματος αυτού κοινοποιούνταν σε όλους τους φίλους οι αναρτήσεις που έκαναν χρήστες του Facebook, ακόμη και αν είχε επιλέξει να μπορούν να τις βλέπουν μόνο κάποιοι.

Περισσότερα

Νέοι κανόνες για τη φορητότητα σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα

Τα δικαιώματα των καταναλωτών σύμφωνα με τον κανονισμό που θέτει σε ισχύ η ΕΕΤΤ Σε ισχύ τίθενται, οι νέες ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ για τη φορητότητα αριθμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Στόχος είναι να επιλυθούν προβλήματα που είχαν εντοπισθεί στην προηγούμενη διαδικασία, όπως η αποστολή προσφορών στον συνδρομητή ακόμη και μετά την υλοποίηση της φορητότητας, με αποτέλεσμα ο συνδρομητής, σε περίπτωση που αποφάσιζε τελικά να παραμείνει στην υφιστάμενη εταιρία, λάμβανε λογαριασμό από δύο εταιρίες και επιβαρυνόταν με τέλη πρόωρης λήξης σύμβασης.

Περισσότερα

Το επικό μήνυμα ενός μαθητή στο σχολείο για το κινητό της μητέρας του!

Το ερώτημα του δάσκαλου ήταν: «Πείτε μου μία ανακάλυψη που δεν σας αρέσει και γιατί».    «Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», λέει το γνωστό απόφθεγμα και ειδικά τα πιτσιρίκια ίσως θα πρέπει να τα ακούμε λίγο περισσότερο, μπας και γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι. Ειδικά οι γονείς που οι περισσότεροι έχουν χαθεί ανάμεσα στο στρες της δουλειάς και τα gadgets που έχουν γίνει, δυστυχώς, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Περισσότερα

Άλλη μια μεγάλη διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης – Βράβευση από την επιτροπή των Εκπαιδευτικών Βραβείων της Educational Leaders Awards (Βίντεο)

Άλλη μια μεγάλη διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης – Βράβευση από την επιτροπή των Εκπαιδευτικών Βραβείων της Educational Leaders Awards (Βίντεο) Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι

Περισσότερα

WhatsApp: Τώρα μπορείς να δεις βίντεο από Facebook και Instagram μέσα στην εφαρμογή

Οι χρήστες του WhatsApp με συσκευές iOS θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τα βίντεο του Facebook και του Instagram χωρίς να φεύγουν από την εφαρμογή και να μεταφέρονται στις άλλες πλατφόρμες. Η παραπάνω δυνατότητα έγινε εφικτή μετά την τελευταία αναβάθμιση της εφαρμογής, με τo Facebook να κάνει ένα ακόμα βήμα για την ενοποίηση των βασικών εφαρμογών της.

Περισσότερα

Το Facebook επανασχεδιάζει και απλοποιεί το Messenger (Εικόνες)

Ο Messenger του Facebook έχει εμπλουτιστεί με πολλά χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο να χάσει εν μέρει την ταυτότητά του. Αυτή προσπαθεί να επαναφέρει το Facebook, που ανακοίνωσε στο πλαίσιο του F8 Developer Conference μία απλοποίηση της εφαρμογής.

Περισσότερα

Η νέα αναβάθμιση των Windows 10 δημιούργησε προβλήματα

Η Microsoft υπόσχεται διόρθωση στις 8 Μαΐου Η νέα αναβάθμιση των Windows 10, που κυκλοφόρησε στις 30 Απριλίου, προκαλεί προβλήματα σε ορισμένους υπολογιστές, όπως ανέφεραν εκατοντάδες χρήστες.

Περισσότερα

Θα εκτοξεύουμε λέιζερ από τα μάτια μας

Εκπομπές ακτινοβολίας με κωδικοποιημένα δεδομένα θα βγαίνουν από τους ανθρώπινους οφθαλμούς    Ερευνητική ομάδα από το σκοτσέζικο University of St Andrews ανέπτυξε μια εύκαμπτη και λεπτή μεμβράνη οργανικού λέιζερ που μπορεί να «πυροβολεί» δέσμες φωτονίων όταν ενσωματωθεί σε φακούς επαφής!

Περισσότερα

Υπηρεσία γνωριμιών θα παράσχει το Facebook στους χρήστες του

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ    Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δημοφιλής ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης θα προσθέσει στις υπηρεσίες που προσφέρει στους χρήστες του εκείνη ενός χώρου γνωριμιών για ανθρώπους που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις.

Περισσότερα

Τέλος το WhatsApp για όσους είναι κάτω των 16 ετών – Τι θα ισχύει από 25 Μαΐου

Την πρόσβαση σε όσους είναι κάτω των 16 ετών στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα απαγορεύει το WhatsApp, αυξάνοντας το όριο ηλικίας κατά τρία έτη για να εναρμονιστεί με τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα προσωπικά δεδομένα. Η εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τις 25 Μαΐου, με τους χρήστες να καλούνται να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους κατά τη διαδικασία αποδοχής των νέων όρων χρήσης.

Περισσότερα

WIND Vision: H τηλεόραση της Wind έρχεται με Netflix και 60 κανάλια – Πόσο κοστίζει

Και εγένετο Wind Vision.   Μπορεί η Wind να πήγε πίσω αρκετές φορές την ανακοίνωση της επίσημης εισόδου της στην συνδρομητική τηλεόραση αλλά όπως όλα δείχνουν η καθυστέρηση άξιζε τον κόπο. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης για το επίσημο λανσάρισμα της τηλεοπτικής πλατφόρμας, ο Πρόεδρος Wind Hellas, Νάσος Ζαρκαλής ανέφερε ότι το 2018 είναι η χρονιά της τηλεόρασης για την Wind.

Περισσότερα

Υπάρχει τελικά αντρικό ρομπότ του σεξ που λέει ακόμα και αστεία!

Με το χιούμορ του θα γίνει λέει ακαταμάχητος στις κυρίες   Ο πανύψηλος Henry των 9.000 ευρώ έχει καλή αίσθηση του χιούμορ για να κάνει τις μοναχικές γυναίκες να χαμογελούν, αν και το δυνατό του σημείο είναι η «υπεράνθρωπη σεξουαλική απόδοσή» του.

Περισσότερα

Ποιες προσωπικές πληροφορίες πρέπει να διαγράψουμε από το Facebook

Μπορεί ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, να ζήτησε συγγνώμη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η πολιτική του μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα αλλάξει άρδην με πολλούς από τους χρήστες να προβληματίζονται για το αν θα διατηρήσουν ή θα διαγράψουν τους λογαριασμούς τους. Αν κάποιος θέλει να προστατεύσει τον λογαριασμό του, ωστόσο μπορεί να διαγράψει τις εξής πληροφορίες:

Περισσότερα

Το Instagram συμμορφώνεται: Θα επιτρέπει στους χρήστες τη διαγραφή προσωπικών δεδομένων

To Instagram επιβεβαίωσε ότι θα επιτρέψει στους χρήστες του να «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους όλα τα προσωπικά δεδομένα τους, μεταξύ των οποίων όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα μηνύματα που έχουν μοιραστεί με άλλους. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της συμμόρφωσης με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων που θα τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη από τις 25 Μαΐου, αλλά και μετά το σκάνδαλο με την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων του Facebook.

Περισσότερα

Facebook: Η ειδοποίηση που θα λάβετε αν είστε θύμα του σκανδάλου της Cambridge Analytica

Στον απόηχο του σκανδάλου υπεξαίρεσης προσωπικών δεδομένων, το Facebook, που βρίσκεται στη δίνη της καταιγίδας των αποκαλύψεων για τις πρακτικές της Cambridge Analytica, ξεκινά να ενημερώνει τους χρήστες του για το αν ανακτήθηκαν εν αγνοία τους τα προσωπικά τους δεδομένα.    Το Facebook άρχισε να στέλνει από τη Δευτέρα ειδοποιήσεις στα προφίλ των χρηστών του, που επηρεάστηκαν από το σκάνδαλο και ούτε λίγο ούτε πολύ ανέρχονται σε 87 εκατομμύρια, κάποιοι εκ των οποίων είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα

Η πιο πρωτότυπη καφετέρια στην Ελλάδα είναι στην Πάτρα – Κάνει delivery με… drone (Εικόνες+Βίντεο)

Delivery πέρα από κάθε φαντασία κάνει μία καφετέρια στην Πάτρα με τον ιδιοκτήτη να βάζει στο παιχνίδι και την σύγχρονη τεχνολογία.   Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της καφετέριας Acera γύρισε ένα πρωτότυπο διαφημιστικό βίντεο, όπου το delivery κάνει ένα drone.

Περισσότερα

Παρουσίαση Huawei P20 και P20 Pro: Το μέλλον στη φωτογραφία με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Η εταιρεία παρουσίασε τα πολυαναμενόμενα καινούρια μοντέλα smartphone    Σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Grand Palais στο Παρίσι, η Huawei παρουσίασε τα πολυαναμενόμενα Huawei P20 και Huawei P20 Pro. Το Huawei P20 Pro είναι το πρώτο που διαθέτει παγκοσμίως την πρώτη τριπλή κάμερα από τη Leica ενώ και οι δύο συσκευές ενσωματώνουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης χαρίζοντας μία ολοκαίνουρια, ευφυή εμπειρία λήψης φωτογραφιών και βίντεο.

Περισσότερα

Τα Τρίκαλα είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G

Η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G, είναι από χθες τα Τρίκαλα, καθώς στο Δημαρχείο υπογράφηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο Τρικκαίων, τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, ο δήμος ετοιμάζει και ολοκληρωμένο πρόγραμμα γεωργίας ακριβείας (smartfarming) στο πλαίσιο του «Σχεδίου Ασκληπιός» για τα φαρμακευτικά φυτά και τον πρωτογενή τομέα γενικότερα. Πιο αναλυτικά, η χθεσινή υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας αφορά στη σταδιακή μετατροπή των Τρικάλων σε μία πρότυπη πόλη 5G-Ready. Αυτό θα γίνει, τονίστηκε, με…

Περισσότερα