Καταρράκτης Λειβαδίτη, ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων

→ 

Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα με πάταγο από ύψος 60 μέτρων

Γνωρίζατε ότι ο μεγαλύτερος καταρράκτης των Βαλκανίων βρίσκεται στην Ελλάδα και μάλιστα κοντά στην Ξάνθη; Πρόκειται για τον καταρράκτη Λειβαδίτη, ο οποίος τους κρύους χειμώνες παγώνει με αποτέλεσμα, στις πρώτες ζέστες της άνοιξης, τα κρύσταλλα να σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο.

Οποιος θέλει να τον επισκεφτεί, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τον δρόμο για Σταυρούπολη και από εκεί να κατευθυνθεί στο χωριό Λειβαδίτης, που βρίσκεται στα 1.300 μέτρα υψόμετρο.

Από την έξοδο του χωριού, ξεκινά μονοπάτι με ανατολική κατεύθυνση, το οποίο οδηγεί σε ένα από τα πολλά γεφύρια της περιοχής. Ο δασικός δρόμος μετά από 7 χλμ. και με κατεύθυνση νοτιοανατολική φέρνει σε απόσταση 300 μέτρων από τον καταρράκτη. Για να φτάσει ο επισκέπτης στον καταρράκτη, θα χρειαστεί να πεζοπορήσει σε ένα μονοπάτι, πνιγμένο στις οξιές, τα σφεντάμια και τις φλαμουριές. Η διαδρομή είναι λίγο κουραστική, αλλά μόλις φτάσετε, το θέαμα θα σας αποζημιώσει. Τα νερά πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 μέτρων, ενώ η βλάστηση στο σημείο είναι πολύ πλούσια.

 

Γύρω από τον καταρράκτη υπάρχουν χώροι κατάλληλοι που βοηθούν τους επισκέπτες να απολαύσουν το θέαμα χωρίς κινδύνους.

Loading...

Πληροφορίες από ιστοσελίδα δήμου Ξάνθης

Αναλυτικές πληροφορίες για το μονοπάτι και την πρόσβαση στον καταρράκτη εδώ

 

livaditis4
livaditis3
livaditis2
livaditis1

Πηγή: protothema.gr

→ 

Σχετικές δημοσιεύσεις


loading...