Γαλάζιες Σημαίες 2018: «Λαβωμένη» η Καβάλα. «Εκτός» η Tosca και η Χρυσή Αμμουδιά (Λίστα)

→ 

Ουσιαστικά δύο λιγότερες διακρίσεις «πήρε» φέτος η Καβάλα από το Πρόγραμμα Blue Flag – Παραμένει «πρωταθλητής» στις καθαρές ακτές ο δήμος Παγγαίου με έξι βραβευμένες παραλίες!

 

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 519 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Απώλειες «μετράει» φέτος ο Νομός Καβάλας

Μπορεί ο αριθμός των ακτών εντός του Νομού Καβάλας που θα κυματίζουν φέτος το καλοκαίρι οι Γαλάζιες Σημαίες να έχει μειωθεί μόλις κατά μία ακτή, ωστόσο ουσιαστικά ο τόπος μας έχασε δύο (2) Σημαίες, αφού εκτός των φετινών διακρίσεων έμειναν τόσο η Ακτή Tosca (κεντρική φωτό) όσο και η Χρυσή Αμμουδιά στη Θάσο, την ίδια στιγμή που στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής θα τοποθετηθεί και δεύτερη Γαλάζια Σημαία!

«Πρωταθλητής», βέβαια, παραμένει ο δήμος Παγγαίου, διατηρώντας τον αριθμό των έξι (6) Γαλάζιων Σημαιών που θα κυματίζουν σε ισάριθμες παραλίες που βρίσκονται εντός των ορίων του.

Αναλυτικά, οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2018 για τον Νομό Καβάλας είναι οι εξής:

Δήμος Νέστου

 1. Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1
 2. Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 2

Δήμος Καβάλας

 1. Καλαμίτσα
 2. Μπάτης
 3. Περιγιάλι

Δήμος Παγγαίου

 1. Αμμόλοφοι
 2. Νέα Ηρακλείτσα
 3. Νέα Πέραμος
 4. Ορφάνι
 5. Οφρύνιο/Τούζλα
 6. Σαρακήνα

Δήμος Θάσου

 1. Μακρύαμμος
 2. Πευκάρι 2/Alexandra Beach
 3. Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach

 

kavalapost.gr

→ 

Σχετικές δημοσιεύσεις


loading...