Δημήτρης Κυριαζίδης: Τοποθέτηση για Πολυνομοσχέδιο – Μακεδονία

→ 

Τοποθέτηση του βουλευτή Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

«Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022»

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ

ΙΖ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΛΕ΄

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

[…]

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): […] Ορίστε, κύριε Κυριαζίδη, έχετε τον λόγο.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, υπό τη σκιά της ανιστόρητης και απάτριδος συμφωνίας μιας Κυβέρνησης χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, συζητείται σήμερα το πέμπτο μνημόνιο ύψους …

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ: Πέμπτο λες εσύ; Τέταρτο λέει ο Βορίδης!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Εντάξει, συμφωνούμε. Αφού θέλετε «το τέταρτο», διορθώνω και λέω «το τέταρτο μνημόνιο». Αποδοχή ΣΥΡΙΖΑ. Το τέταρτο μνημόνιο 5,1 δισεκατομμυρίων πράγματι καθιστά την πατρίδα μας αποικία χρέους, όπως πολύ εύστοχα είπε πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο οποίος θέλει να διατηρήσει κάποια θετικά χαρακτηριστικά.

Αυτά τα χαρακτηριστικά εμένα πολλές φορές ως κυβερνητικό Βουλευτή την περίοδο 2012-2014 με οδήγησαν σε διλήμματα, με αποτέλεσμα να μην ψηφίσω προαπαιτούμενα, φθάνοντας προ της διαγραφής μου, καθότι ως «δωσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, πουλημένοι, μερκελιστές» που μας χαρακτηρίζατε, ψηφίζαμε αντιλαϊκά μέτρα. Και τώρα εσείς φέρνετε για εσάς το τέταρτο μνημόνιο, για εμένα το πέμπτο, υπονομεύοντας και ναρκοθετώντας όχι μόνο την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέχρι το 2022, αλλά και την πατρίδα και το έμψυχο δυναμικό της μέχρι το 2115.

Είναι ένα μνημόνιο στα αγγλικά, που μολονότι συμφωνήσαμε κατά τη συζήτησή του στην Επιτροπή να κατατεθεί μεταφρασμένο, αγνοούμε την τύχη του μέχρι σήμερα. Σημειώνω δε αυτό για να επισημάνω το μέγεθος της υποκρισίας και του ενδοτισμού σας και πώς η εξουσία σάς αλλοίωσε ιδεολογικά. Και γιατί αυτή η αναφορά; Γιατί και το σύνολο των εκπροσώπων φορέων που προσήλθαν στην Επιτροπή, βεβαίως και οι σύντροφοί σας, σας καταλόγισαν ευθύνες για την εξαθλίωση της κοινωνίας και για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείτε, που τέτοια θα ζήλευαν και οι πιο σκληροί ιμπεριαλιστές.

Loading...

Συγκεκριμένα, με το νέο μνημόνιο δεσμεύεται η χώρα για την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για τέσσερα χρόνια μετά το 2018. Θριαμβολογείτε ότι θα πιάσετε υπερπλεονάσματα, κύριε Υπουργέ, του 5,2%, ξεχνώντας ότι ήδη αναφέρατε ότι πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% δολοφονούν την κοινωνία και στραγγαλίζουν την οικονομία. Τώρα ομολογείτε ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί σε πιο επώδυνες συνθήκες και καταστάσεις, καθότι το πέμπτο μνημόνιο για μένα -τέταρτο για εσάς- φέρνει νέα μέτρα που οδηγούν σε απώλειες ενός έως τριών συντάξεων, μιας επικουρικής σύνταξης και ενός μισθού και ανεβάζει το συνολικό λογαριασμό σε βάρος των συνταξιούχων και των μισθωτών στα 14,5 δισεκατομμύρια. Μάλιστα ομολογείτε ότι αυτά θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα και ανεξάρτητα από την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Αντίθετα, δε, τα όποια αντίμετρα θα εφαρμοστούν εφόσον καλυφθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Όλοι, βεβαίως, θυμόμαστε και κάτι παράλληλα παραμύθια, κάτι παράλληλα πρόγραμμα και κάτι ισοδύναμα και κάτι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Με το πέμπτο μνημόνιο μειώνονται οι κύριες συντάξεις από το 2019, περικόπτεται η προσωπική διαφορά στις επικουρικές συντάξεις από το 2019, αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από το 2019, περικόπτεται κατά 35% το αφορολόγητο όριο από το 2020 και προσαυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ σε ένα εκατομμύριο περίπου ιδιοκτήτες.

Αναφορικά δε με το αφορολόγητο δέον είναι να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη μείωση. Οφείλω να υπενθυμίσω, κύριε Υπουργέ που αποχωρείτε, ότι είχατε δεσμευτεί για παραίτηση εάν συνέβαινε ή υλοποιούνταν κάτι τέτοιο. Τώρα; Τώρα, δυστυχώς, προχωράτε σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του αφορολογήτου.

Είναι εξόφθαλμο πλέον ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να εγκαθιδρύσει ένα ιδιότυπο καθεστώς ιδιωτικο-κρατικίστικο. Αφού φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη και κατέστησε ζητιάνους τους φτωχούς, αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους μεγιστάνες που μέχρι χθες καταγγέλλατε ότι έπιναν το αίμα των εργαζομένων, δημιουργεί μια κοινωνία του πρώην Ανατολικού Σοβιετικού μπλοκ με απλωμένο χέρι στην ουρά για ένα συσσίτιο στα κοινωνικά φαρμακεία, στα κοινωνία παντοπωλεία, στα κοινωνικά ιατρεία κ.ο.κ., μια κοινωνία παράκλητη για μια πεντάμηνη απασχόληση, για μια οκτάμηνη σύμβαση. Από την άλλη πλευρά, ένας παραγωγικός πολίτης που επιχειρεί, του αφαιρεί, παραδείγματος χάριν, από τα 100 ευρώ τα 80 τα οποία παράγει, έτσι ώστε να επιβιώνει το σύστημα που εσείς κατασκευάζετε.

Τέλος, για να επιβιώσετε πολιτικά και να παραμείνετε στο πολιτικό προσκήνιο πουλάτε τη χώρα και οικονομικά και εθνικά. Οικονομικά γιατί αντί πινακίου φακής βάζετε σε ενέχυρο τη δημόσια περιουσία μέχρι το 2115 για 25 δισεκατομμύρια. Εθνικά, δε, γιατί ως Μακεδόνας Βουλευτής ντρέπομαι γιατί η Κυβέρνηση της χώρας μου με την επαίσχυντη συμφωνία με καθιστά και καθιστά τους συμπατριώτες μου μακεδονική μειονότητα της Ελλάδος, μια Κυβέρνηση χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, αφού πέτυχε την απόλυτη αποτυχία σε όλα τα θέματα που διαχειρίστηκε, μας έφερε εκατό και πλέον χρόνια πίσω για να διεκδικούμε και πάλι ως έθνος και ως λαός το αυθύπαρκτο της ιστορίας και της καταγωγής μας. Αυτό αποτελεί εθνική προδοσία.

Μια είναι η λύση μπροστά στην επιδιωκόμενη καταστροφή. Τη λύση θα πρέπει να δώσει ο κυρίαρχος λαός μας. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.

→ 

Σχετικές δημοσιεύσεις


loading...