Προσοχή στους γονείς: Μην χρησιμοποιείται hashtags σε φωτογραφίες των παιδιών σας

→ 

Αν και πολλοί γονείς είναι ρητά και κατηγορηματικά αντίθετοι στο να δημοσιεύουν φωτογραφίες των παιδιών τους στα social media, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να το κάνουν αλλά ειδικοί προειδοποιούν πως κάποια hashtag καθιστούν την ενέργεια ακόμη πιο επικίνδυνη.

Φαινομενικά αθώες φωτογραφίες, όπως ένα παιδί που κάνει μπάνιο ή βρίσκεται στο στάδιο του να μαθαίνει πώς πηγαίνει στην τουαλέτα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν λανθασμένα από αγνώστους αν τις βρουν στο διαδίκτυο- και γίνεται ολοένα και πιο εύκολο να το κάνουν αν οι γονείς τις δημοσιεύουν με συγκεκριμένα hashtag.

Ο David Angelo, επικεφαλής της οργάνωσης Child Rescue Coalition, αποκάλυψε πως οι παιδόφιλοι αναζητούν tags όπως #BathTime, #NakedKids και #ToiletTraining για να βρουν πιο εύκολα εικόνες παιδιών.

Loading...

«Ο όρος «sharenting» χρησιμοποιείται για να περιγράψει γονείς που νιώθουν την ανάγκη να μοιραστούν σχεδόν κάθε βήμα της ζωής του παιδιού τους στα social media, χωρίς να το ρωτήσουν. Το αποτέλεσμα θα είναι μια γενιά παιδιών που μεγαλώνοντας θα διαπιστώσει ότι οι προσωπικές ζωές τους υπάρχουν online εδώ και πολλά χρόνια. Κι αυτό θα είναι επικίνδυνο», τονίζει ο David Angelo.

Επίσης επισημαίνει πως οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί με την «τοποθεσία» όταν ανεβάζουν φωτογραφίες στο Instagram, καθώς έτσι μπορεί οποιοσδήποτε να γνωρίζει πού ακριβώς βρισκόταν το παιδί.

«Έχει αποδειχθεί πως το 50% των φωτογραφιών που εντοπίζονται σε σάιτ με πορνογραφία ανηλίκων προέρχονται από λογαριασμούς γονιών στα social media. Όταν δημοσιεύουμε εικόνες των παιδιών μας στο ίντερνετ, βασικά χάνουμε εντελώς τον έλεγχο του πού μπορεί να καταλήξουν», λέει η Dr Kristy Goodwin στο βιβλίο της «Raising Your Child In A Digital World. Επιπλέον προτείνει να επιτρέπουμε στα παιδιά να επιλέξουν μαζί μας ποιες φωτογραφίες θέλουν να μοιραστούμε διαδικτυακά ώστε να μπορούν τα ίδια να ελέγχουν το «ψηφιακό DNA» τους.

Πηγή: alfavita.gr

→ 

Σχετικές δημοσιεύσεις


loading...