Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα
Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
- 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες στη μέση
- 6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 100 γρ. καπνιστή παντσέτα κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2-3 φύλλα βασιλικό λεπτοκομμένα
- Φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Βγάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την κόβουμε τετραγωνάκια.
- Κρατάμε στην άκρη το περίβλημα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την ψίχα μαζί με τα τοματίνια, την παντσέτα, το βασιλικό, το τυρί, λίγο αλάτι και πιπέρι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις μελιτζάνες.
- Βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και λίγη φρυγανιά τριμμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά .
Αφήστε το σχόλιό σας
Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα
Reviewed by Proklitikos
on
Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017
Rating: