Πατάτες λεμονάτες
Ιδανικές για να συνοδεύσουν το κρέας σας. Είναι πανεύκολες και πεντανόστιμες. Είναι οι πατάτες που μπορούν να κλέψουν την παράσταση!
Υλικά Συνταγής
- 1/2 κιλό baby πατάτες
- 2 κουταλιές μαργαρίνη με βούτυρο
- Λίγο θυμάρι ή ρίγανη
- 1 φλ. ζωμός βοδινού ή κότας
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- Λίγο λεμόνι
- Λίγο άνιθο
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
*Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Πλένουμε τις μικρές πατάτες με τη φλούδα τους. Τρίβουμε με το βουρτσάκι τη φλούδα. Τις βάζουμε σε τηγάνι.
Σκεπάζουμε με κρύο νερό να τις καλύπτει. Βάζουμε το καπάκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά για να μισομαλακώσουν.
Σκεπάζουμε με κρύο νερό να τις καλύπτει. Βάζουμε το καπάκι. Βράζουμε για 8-10 λεπτά για να μισομαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι τη μαργαρίνη με βούτυρο.
Ρίχνουμε τις πατάτες και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να «πιουν» όλο τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα βότανα, λίγο χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να «πιουν» όλο τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα βότανα, λίγο χυμό λεμόνι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνιθο.
Τις σερβίρουμε ζεστές.
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση
Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας στην σελίδα μας στο Facebook!
Αφήστε το σχόλιό σας
Πατάτες λεμονάτες
Reviewed by Giorgos
on
Δευτέρα, Απριλίου 24, 2017
Rating: