Abito

Δείτε επίσης

random

Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόλη της Δράμας! (Εικόνες)




Ολοένα και μεγαλώνει το πρόβλημα…




Όλοι είχαν προειδοποιήσει, αλλά τελικά μέτρα ποιος θα πάρει;

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με την επικίνδυνη αύξηση του πληθυσμού των λύκων στην περιοχή της Δράμας, έχει εντοπιστεί πάνω από ένα χρόνο τώρα. Οι πρώτες προειδοποιήσεις είχαν έρθει και επίσημα από τον Σύλλογο Κτηνοτρόφων Ν. Δράμας, οι οποίοι επεσήμαναν το μεγάλο πρόβλημα, καθώς χάνουν πάρα πολλά ζώα τα οποία κατασπαράσσονται από λύκους και δεν είναι εύκολο να αποζημιωθούν, γιατί είναι τρομερά δύσκολη η όλη διαδικασία.

Με το θέμα, ο «Πρωινός Τύπος» έχει ασχοληθεί από πέρυσι ακόμα, όταν πρωτοδημοσίευσε σχετική συνέντευξη του προέδρου των Κτηνοτρόφων κ. Κιτσουκάκη, ο οποίος έκρουσε πραγματικά τον κώδωνα του κινδύνου, καθιστώντας σαφές ότι οι ζημιές από τους λύκους είναι τεράστιες. Ο κ. Κιτσουκάκης είχε επισημάνει τότε, ότι ο πληθυσμός των λύκων έχει αυξηθεί τόσο πολύ, ώστε κατέβαιναν κατά δεκάδες πια σε όλον τον κάμπο της Δράμας.

Οι ζημιές φυσικά τεράστιες. Οι λύκοι μέχρι σήμερα έχουν κατασπαράξει εκατοντάδες ζώα σε όλη την περιοχή. Από κτηνοτροφικά ζώα, πρόβατα, αγελάδες, άλογα, μέχρι σκυλιά που προσπάθησαν να υπερασπιστούν το κτήμα τους, ενώ κινδύνεψαν ακόμα και άνθρωποι, άσχετα αν όλα αυτά μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν έγιναν ποτέ γνωστά από επίσημες πηγές.



Μπήκαν στην πόλη οι λύκοι!

Σήμερα πια, οι λύκοι έφτασαν να μπουν ακόμα και στην πόλη της Δράμας! Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια, η οποία αποδεικνύεται περίτρανα από φωτογραφίες που ανέβασε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας «Άρτεμις».

Να σημειώσουμε εδώ, ότι, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας, είχε κάνει και μια σχετική ημερίδα στις αρχές Μαρτίου με θέμα: «Σύγχρονες πτυχές στη διαχείριση του πληθυσμού του λύκου», όπου βγήκαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

Έτσι, με φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας, φαίνεται ότι οι λύκοι πλέον έχουν σχεδόν μπει στην πόλη της Δράμας. Προχθές λοιπόν, στην περιφερειακό οδό ανάμεσα στα Αμπελάκια και τη Νέα Αμισό, εντοπίστηκε το πτώμα ενός νεκρού λύκου, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος.

Ο λύκος εντοπίστηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου, από το μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Χατζηιγνατιάδη Γιώργο, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γεωργιάδη, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα κ. Κ. Κυριακίδη και την Κτηνιατρική Υπηρεσία Δράμας. Ο νεκρός λύκος μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Δράμας για νεκροψία. Πρόκειται για τον τρίτο λύκο, ο οποίος πέφτει θύμα τροχαίου ατυχήματος, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Δράμας.

Το ζήτημα είναι, ποιος πρέπει να πάρει μέτρα, καθώς το πρόβλημα έχει φτάσει έξω από την πόλη και τι πρέπει να γίνει!



*Στις φωτογραφίες του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, ο νεκρός λύκος

Του Θανάση Πολυμένη




Euro 2016

Αφήστε το σχόλιό σας                                                         Ακολουθήστε μας στο facebook:
Λύκοι έφτασαν μέχρι την πόλη της Δράμας! (Εικόνες) Reviewed by Proklitikos on Τρίτη, Ιουλίου 12, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Powered by Blogger.