Abito

Δείτε επίσης

random

Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στη Δράμα (Εικόνες)





Την Κυριακή 24/4/2016 πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα στη Δράμα η Λαμπαδηδρομία και η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας από τον Δήμο Δράμας μαζί με την Ολυμπιακή Επιτροπή. 


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου. Λαμπαδηδρόμοι ήταν αθλητές-Ολυμπιονίκες της Δράμας: Άννα Τζήκα, Άννα Κορακάκη, Κώστας Δουβαλίδης, Παναγιώτα Τσακίρη. Η ειδική τελετή ξεκίνησε με την έπαρση των σημαιών και την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Βραζιλίας. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Δράμας, κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, ο οποίος ανάφερε:

«Με ιδιαίτερο σεβασμό και τιμή ο λαός της Δράμας καλωσορίζει την ολυμπιακή φλόγα στην αγέρωχη και ακριτική περιοχή μας, στην πόλη των νερών, του πολιτισμού, της ιστορίας, των τεχνών και του αθλητισμού. Καλωσορίζουμε τη Φλόγα που αιώνες ένωνε και ενώνει λαούς και πολιτισμούς στο διάβα της. Μια Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές όλων μας με το πνεύμα και τη φιλοσοφία που την διέπει. Ένα αιώνιο σύμβολο ειρήνης και ευγενούς άμιλλας των λαών. Ένα σύμβολο που στην αρχαιότητα σταματούσε τους πολέμους και σηματοδοτούσε την Ολυμπιακή εκεχειρία και που σήμερα ενώνει όλο τον κόσμο σε μια περίοδο που το αίτημα για παγκόσμια ειρήνη είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Είναι εδώ για να μας θυμίζει το Αρχαίο Πνεύμα το αθάνατο, του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού. Είναι εδώ για να μεταλαμπαδεύσει τις αξίες που χρόνια υπηρετούμε ως Έλληνες, να μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και τα ιδεώδη του αθλητισμού. Αυτό το αιώνιο φως που σήμερα φιλοξενεί η Δράμα, ως σταθμός, στο μεγάλο της ταξίδι για τη Βραζιλία, είθε να φωτίζει όλη την οικουμένη. Από αυτόν εδώ τον ιστορικό τόπο, υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε την Ολυμπιακή Φλόγα, το Ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων και απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους λαούς του κόσμου στέλνοντας το μήνυμα της Ειρήνης, της Ελπίδας και της Συνεργασίας».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Εκπρόσωπος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ελλάδας και ο Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Ρίο 2016» και ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Δράμας και τον Εκπροσώπων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δράμας.










Euro 2016

Αφήστε το σχόλιό σας                                                         Ακολουθήστε μας στο facebook:
Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας στη Δράμα (Εικόνες) Reviewed by Giorgos on Δευτέρα, Απριλίου 25, 2016 Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Powered by Blogger.