Abito

Δείτε επίσης

random

Γλυκιά και τραγανή μπουγάτσα με τυρί!





Αν σας αρέσει η μπουγάτσα, μην αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τη συγκριμένη που είναι δύο σε ένα!



Ο συνδυασμός γλυκού και ελαφρώς αλμυρού είναι μοναδικός καθώς τα τυριά δεν είναι «βαριά» και «δένουν» ευχάριστα με τη ζάχαρη.


Το μυστικό είναι στο φύλλο. Πρέπει να είναι τραγανό, γι΄αυτό επιλέξτε φύλλο κρούστας. Τη συνταγή την δοκίμασαν φίλες του Mothersblog, είναι από τους μοναχούς του Αγίου (www.monastiriaka.gr ) και σας τη μεταφέρουμε.


Υλικά

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας για γλυκό
  • ½ κιλό ανθότυρο
  • ¼ κιλού μανούρι
  • ¼ φλιτζανιού γάλα
  • 1 κουταλιά κόρν-φλάουερ
  • 4 αυγά
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 βανίλιες
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε ταψί 40αρι αλουμινένιο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα κόβουμε σε σχήμα στρογγυλό. Χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο και το μανούρι. Ανακατεύουμε το γάλα με το κορν –φλάουερ. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις 4 βανίλιες. Αναμειγνύουμε και δουλεύουμε όλα τα παραπάνω υλικά μαζί. Τα αδειάζουμε στο ταψί. Χαράζουμε τα φύλλα αφού τα στρώσουμε πάνω στην γέμιση και κόβουμε το περίσσευμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά της ώρας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.


mothersblog.gr





Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας
στην σελίδα μας στο Facebook!



Γλυκιά και τραγανή μπουγάτσα με τυρί! Reviewed by Proklitikos on 3:00 μ.μ. Rating: 5
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Powered by Blogger.