Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

1:50 π.μ.





Μερικοί αντιμετωπίζουν τον πονοκέφαλο της μέθης με πολύ νερό και άλλοι με δυνατό καφέ.



Όμως ο Ρίτσαρντ Στίβενς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Keele στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει πως το ιδανικό γεύμα μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες, ώστε να αναπληρωθούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό Atlantic πως ο μηχανισμός που πυροδοτεί τον πονοκέφαλο της μέθης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μεταβολισμό της γλυκόζης και στην έλλειψη γλυκόζης.

Ο Στίβενς προτείνει το παραδοσιακό βρετανικό πρωινό – τηγανητά αυγά, λουκάνικο, φασόλια κ.λπ. – ως την ιδανική λύση στο hangover, καθώς ένα τέτοιο γεύμα είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες κι έτσι βοηθά να αναπληρώσουμε τα αποθέματα γλυκόζης του οργανισμού.







Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Ή επικοινωνήστε μέσω e-mail : [email protected] ** Στην σελίδα παρουσιάζονται διαφημίσεις προερχόμενες από το google adsense. Το proklitiko.gr δεν σχετίζεται με καμία από αυτές, πρόκειται για τυχαίες επιλογές της google.