Μερικοί αντιμετωπίζουν τον πονοκέφαλο της μέθης με πολύ νερό και άλλοι με δυνατό καφέ.
Όμως ο Ρίτσαρντ Στίβενς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Keele στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζει πως το ιδανικό γεύμα μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ περιλαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες, ώστε να αναπληρωθούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.
Ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό Atlantic πως ο μηχανισμός που πυροδοτεί τον πονοκέφαλο της μέθης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μεταβολισμό της γλυκόζης και στην έλλειψη γλυκόζης.
Ο Στίβενς προτείνει το παραδοσιακό βρετανικό πρωινό – τηγανητά αυγά, λουκάνικο, φασόλια κ.λπ. – ως την ιδανική λύση στο hangover, καθώς ένα τέτοιο γεύμα είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες κι έτσι βοηθά να αναπληρώσουμε τα αποθέματα γλυκόζης του οργανισμού.
Ο ίδιος δήλωσε στο περιοδικό Atlantic πως ο μηχανισμός που πυροδοτεί τον πονοκέφαλο της μέθης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μεταβολισμό της γλυκόζης και στην έλλειψη γλυκόζης.
Ο Στίβενς προτείνει το παραδοσιακό βρετανικό πρωινό – τηγανητά αυγά, λουκάνικο, φασόλια κ.λπ. – ως την ιδανική λύση στο hangover, καθώς ένα τέτοιο γεύμα είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες κι έτσι βοηθά να αναπληρώσουμε τα αποθέματα γλυκόζης του οργανισμού.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου